Menu

Śniadania i przekaski

  1. jajecznica na maśle 6,00
  2. jajecznica z pieczarkami 7,00
  3. jajecznica z boczkiem 7,00
  4. omlet z pieczarkami 10,00
  5. śledź w oleju 8,00
  6. śledź w śmietanie 9,00
  7. befsztyk tatarski 19,00
  8. tatar na grzance 20,00

 

Zupy:

  1. zupa pomidorowa z makaronem 6,00
  2. flaczki z serem 8,00
  3. żurek wiejski z kiełbasą 8,00
  4. barszcz czysty 5,00
  5. barszcz z uszkami 6,00
  6. barszcz z krokietem 10,00
  7. bulion czysty 4,00
  8. rosół z makaronem 6,00
  9. rosół czosnkowy z żółtkiem i grzankami 6,00
  10. zupa serowa z grzankami 7,00

 

Kuchnia włoska:

  1. spagetti bolognese 13,00
  2. penne z kurczakiem i brokułami 18,00
  3. penne ze szpinakiem 16,00

 

Wieprzowe:

  1. golonka gotowane( z kością) 6,00/100g
  2. golonka po bawarsku(z kością) 7,00/100g
  3. kotlet schabowy panierowany 17,00
  4. kotlet schabowy po szwajcarsku 19,00
  5. kotlet zagłoba 19,00
  6. stek wieprzowy z cebulką 16,00
  7. pieczeń wieprzowa 16,00
  8. ozorki wieprzowe z sosem chrzanowym 16,00
  9. rolada wieprzowa 18,00

 

Cielęce:

  1. sznycel cielęcy w śmietanie z kurkami 21,00
  2. sznycel cielęcy górski 20,00
  3. sznycel cielęcy po wiedeńsku 20,00
  4. eskalopki cielęce 18,00

 

Wołowe:

  1. polędwica w brokułach 28,00
  2. stek pół krwisty z polędwicy na winie 28,00
  3. bryzol wołowy z pieczarkami 26,00
  4. placek po węgiersku 20,00

 

Drobiowe:

  1. fileciki a'la amaro z kokosem 17,00
  2. filet z kurczaka po parysku z ananasem 17,00
  3. filet z kurczaka na grzance 17,00
  4. kotlet de volaile 18,00
  5. kurczak w porach 18,00
  6. kurczak z sezamem 18,00
  7. wątróbka drobiowa cebulką 13,00
  8. filet panierowany 16,00

 

Grillowe:

  1. polędwica z sosem pieczarkowym 28,00
  2. szaszłyk z grilla lub smażony 18,00
  3. pierś z kurczaka z ananasem 17,00
  4. polędwica z grilla 28,00

 

Rybne: 100g w/w

  1. filet z dorsza panierowany 8,00
  2. sandacz w sosie własnym 12,00
  3. pstrąg gotowany w jarzynach 10,00
  4. pstrąg w migdałach 8,00
  5. pstrąg smażony,garni 9,00
  6. filet z mintaja panierowany 8,00
  7. filet z pangi 6,50
  8. łosoś z grilla z masłem czosnkowym 12,00

 

Specjalne:

  1. gyros z cacykami 19,00
  2. polędwica z grilla z cacykami 28,00
  3. cammembert smżony z żurawiną 17,00
  4. filet po sułtańsku 17,00
  5. polędwica wołowa z kurkami na winie 29,00
  6. polędwiczki wieprzowe w sosie beszamelowym 19,00
  7. filet z kurczaka w placku ziemniaczanym z sosem borowikowym 19,00

 

Pierogi:

  1. pierogi ruskie 10,00
  2. pierogi z mięsem 10,00
  3. pierogi z kapustą i grzybami 10,00
  4. kopytka z sosem borowikowym 11,00

 

Sałatki:

  1. sałatka mista 6,00
  2. sałatka z tuńczykiem 15,00
  3. sałatka grecka 15,00
  4. sałatka szefa 17,00
  5. sałatka a'la amaro 13,00
  6. sałatka a'la amaro zkurczakiem 17,00
  7. sałatka a'la amaro z bekonem 15,00

 

Dodatki:

  1. ziemniaki z wody 3,50
  2. frytki,dufinki,cwiartki 5,00
  3. kluski 5,00
  4. ryż 4,00
  5. ryż rozmaitości 5,00
  6. zestaw czterech surówek 8,00
  7. sur z kapusty białej 4,00
  8. sur z karp czerwonej 4,00
  9. sur z kap pekińskiej 4,00
  10. sur z kap kiszonej 4,00
  11. sur z marchewki 4,00
  12. sur z selera 4,00
  13. sałatka gotowana z kapusty czerwonej 4,00
  14. kapusta zasmażana 4,50
  15. buraczki 4,00
  16. brokuły gotowane z masłem 6,00
  17. bukiet jarzyn gotowanych 6,00
  18. mizeria 5,00
  19. pieczarki smażone 4,50
  20. ogórek konserwowy 2,00
  21. pieczywo 2,00
  22. masło 1,50
  23. keczup,musztarda,majonez 1,00
  24. krokiet 6,00
  25. placki ziemniaczane 2,50/szt.

 

Desery:

  1. naleśniki z owocami i karmelem 12,50
  2. bita śmietana z owocami 8,00
  3. omlet z owocami 10,00
  4. banan zapiekany w cieście z cukrem pudrem 12,00
  5. sałatka owocowa 8,00
  6. szarlotka na gorąco z sosem waniliowym 10,00

 

Lody:

  1. gizmo 8,50
  2. jambo 8,00
  3. banana split 8,00
  4. lody śmietankowe z musem malinowym 9,00