Menu

Śniadania i przekaski

  1. jajecznica na maśle 6,00
  2. jajecznica z pieczarkami 7,00
  3. jajecznica z boczkiem 7,00
  4. omlet z pieczarkami 10,00
  5. śledź w oleju 8,00
  6. śledź w śmietanie 8,50
  7. befsztyk tatarski 19,00
  8. tatar na grzance 20,00

 

Zupy:

  1. zupa pomidorowa z makaronem 5,50
  2. flaczki z serem 8,00
  3. żurek wiejski z kiełbasą 8,00
  4. barszcz czysty 5,00
  5. barszcz z uszkami 6,00
  6. barszcz z krokietem 10,00
  7. bulion czysty 4,00
  8. rosół z makaronem 6,00
  9. rosół czosnkowy z żółtkiem i grzankami 6,00
  10. zupa serowa z grzankami 7,00

 

Kuchnia włoska:

  1. spagetti bolognese 13,00
  2. penne z kurczakiem i brokułami 18,00
  3. penne ze szpinakiem 16,00

 

Wieprzowe:

  1. golonka gotowane( z kością) 6,00/100g
  2. golonka po bawarsku(z kością) 7,00/100g
  3. kotlet schabowy panierowany 16,00
  4. kotlet schabowy po szwajcarsku 18,50
  5. kotlet zagłoba 19,00
  6. stek wieprzowy z cebulką 15,50
  7. pieczeń wieprzowa 15,50
  8. ozorki wieprzowe z sosem chrzanowym 15,00
  9. rolada wieprzowa 17,50

 

Cielęce:

  1. sznycel cielęcy w śmietanie z kurkami 20,00
  2. sznycel cielęcy górski 19,50
  3. sznycel cielęcy po wiedeńsku 19,50
  4. eskalopki cielęce 18,50

 

Wołowe:

  1. polędwica w brokułach 28,00
  2. stek pół krwisty z polędwicy na winie 28,00
  3. bryzol wołowy z pieczarkami 26,00
  4. placek po węgiersku 20,00

 

Drobiowe:

  1. fileciki a'la amaro z kokosem 17,00
  2. filet z kurczaka po parysku z ananasem 17,00
  3. filet z kurczaka na grzance 17,00
  4. kotlet de volaile 17,50
  5. kurczak w porach 17,50
  6. kurczak z sezamem 17,50
  7. wątróbka drobiowa cebulką 12,50
  8. filet panierowany 16,00

 

Grillowe:

  1. polędwica z sosem pieczarkowym 28,00
  2. szaszłyk z grilla lub smażony 18,00
  3. pierś z kurczaka z ananasem 17,00
  4. polędwica z grilla 27,00

 

Rybne: 100g w/w

  1. filet z dorsza panierowany 8,00
  2. sandacz w sosie własnym 11,50
  3. pstrąg gotowany w jarzynach 8,00
  4. pstrąg w migdałach 8,00
  5. pstrąg smażony,garni 8,50
  6. filet z mintaja panierowany 7,00
  7. filet z pangi 6,50
  8. łosoś z grilla z masłem czosnkowym 11,50

 

Specjalne:

  1. gyros z cacykami 19,50
  2. polędwica z grilla z cacykami 28,00
  3. cammembert smżony z żurawiną 17,00
  4. filet po sułtańsku 17,00
  5. polędwica wołowa z kurkami na winie 29,00
  6. polędwiczki wieprzowe w sosie beszamelowym 19,00
  7. filet z kurczaka w placku ziemniaczanym z sosem borowikowym 19,00

 

Pierogi:

  1. pierogi ruskie 10,00
  2. pierogi z mięsem 10,00
  3. pierogi z kapustą i grzybami 10,00
  4. kopytka z sosem borowikowym 11,00

 

Sałatki:

  1. sałatka mista 6,00
  2. sałatka z tuńczykiem 15,00
  3. sałatka grecka 15,00
  4. sałatka szefa 17,00
  5. sałatka a'la amaro 13,00
  6. sałatka a'la amaro zkurczakiem 17,00
  7. sałatka a'la amaro z bekonem 15,00

 

Dodatki:

  1. ziemniaki z wody 3,50
  2. frytki,dufinki,cwiartki 5,00
  3. kluski 5,00
  4. ryż 4,00
  5. ryż rozmaitości 5,00
  6. zestaw czterech surówek 8,00
  7. sur z kapusty białej 3,50
  8. sur z karp czerwonej 3,50
  9. sur z kap pekińskiej 3,50
  10. sur z kap kiszonej 3,50
  11. sur z marchewki 3,50
  12. sur z selera 3,50
  13. sałatka gotowana z kapusty czerwonej 3,50
  14. kapusta zasmażana 4,50
  15. buraczki 3,50
  16. brokuły gotowane z masłem 6,00
  17. bukiet jarzyn gotowanych 6,00
  18. mizeria 5,00
  19. pieczarki smażone 4,50
  20. ogórek konserwowy 2,00
  21. pieczywo 2,00
  22. masło 1,50
  23. keczup,musztarda,majonez 1,00
  24. krokiet 6,00
  25. placki ziemniaczane 2,50/szt.

 

Desery:

  1. naleśniki z owocami i karmelem 11,50
  2. bita śmietana z owocami 7,00
  3. omlet z owocami 10,00
  4. banan zapiekany w cieście z cukrem pudrem 12,00
  5. sałatka owocowa 7,00
  6. szarlotka na gorąco z sosem waniliowym 8,00

 

Lody:

  1. gizmo 8,50
  2. jambo 8,00
  3. banana split 8,00
  4. lody śmietankowe z musem malinowym 8,00